Joti 2019

Aaron (Chil)BvH, homepageLeave a Comment

- lazy placeholder - Joti 2019

Afgelopen oktober hebben wij weer een JOTI weekend gehad
JOTI staat voor Jamboree on the Internet, en is een weekend waar door scouts van over de hele wereld aan meegedaan wordt. Bij Scouting BvH kiezen we er voor om dit weekend een groepsweekend te houden, waar we met alle speltakken activiteiten doen. Dit jaar was het thema van het weekend ‘Into the wild’. Het weekend duurde van vrijdagavond tot zondagmiddag.

Op vrijdag hebben wij de JOTI geopend met levend stratego. Dit is een klassiek scouting spel. Het spel werkt hetzelfde als het bordspel, alleen dan is iedereen een bepaald karakter uit het spel en moeten de teams de verstopte vlag van het andere team zoeken.

Na de nachtrust zat iedereen in de ontbijtzaal en stond er een goed verzorgd ontbijt klaar. De tweede dag werd geopend met het ‘Rode draad’ spel, een spel dat bestaat uit verschillende onderdelen die de groepjes via een schema langs gaan. Als elk groepje elk onderdeel heeft gedaan, is het spel afgelopen. Er waren dit jaar 5 onderdelen: een vlog, Joti (minecraft op een server met elkaar), knutselen, consoles (een lokaal gevuld met gameconsoles) en het green screen waar je de gekste foto’s of video’s kunt maken.
In de middag hebben we mee gedaan aan het regio spel. Dit is een soort van crazy 88 met meerdere scouting groepen uit de regio. Per leeftijdsgroep krijg je opdrachten binnen, en hoe meer opdrachten je doet, hoe meer punten je krijgt.
In de avond is de zaterdag afgesloten met een bonte avond, waarbij elk groepje mocht optreden op het mooie buitenpodium van de schuilhut.

Op zondag hebben we het weekend afgesloten met een bankroversspel. Er waren verschillende leiding als bankrovers op de vlucht door Schiedam-Noord, omdat zij goudstaven hadden gestolen. De jeugdleden moesten de bankrovers vangen, om zo de goudstaven terug te krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen moesten de groepjes goed met elkaar communiceren, want een deel van het groepje zat nog op het groepshuis, en kon zien waar de bankrovers zich bevonden.

Al met al een geslaagd weekend!