RZW Wedstrijden 2017

We hebben lol gehad en gewonnen.

voor meer foto's klik op lees meer

Zomerkamp 2017 Kwintsheul een korte foto inpressie

voor meer foto's klik op lees meer.

 

Zaterdag 9 september 2017:

Het is mooi weer en onze welpen zijn klaar voor nieuwe uitdagingen.  Na twee potjes "vlooientikkertje"  was het tijd voor  de uitdagingen. Het doel was om nieuwe records te vestigen en oude records proberen te verbeteren.  probeer zoveel mogelijk gezichten met krijt in te smeren binnen 5 minuten was één van de opdrachten die de welpen zelf verzonnen hadden.  Bouw een zo hoog mogelijk toren van plastic krukken.  Met een ruime 4 meter is een mooi record neergezet!  Ook het verbreken van een oud recor (met een bekertje water op je hoofd blijven staan) leek even te gaan sneuvelen.  het oude record staat op 47 minuten en 23 seceonden. Lieselotte  is de recordhouder en wilde dit verbeteren.  Helaas viel de beker na 46 minuten en 23 seconden van haar hoofd.  Gelukkig blijft ze wel recordhouder.  Het was weer een gezellige middag.

   

De Bevers zijn deze week begonnen met een spelletje tikkertje, En zijn daarna lekker gaan kleuren. Waarna ze zijn gaan kleien en van allerlei kunstwerken hebben gemaakt. Er zijn poppetjes gemaakt, tandarts gespeeld en kapper gespeeld. Volgende week gaan wij weer verder met het Steven Stroom Insigne!!!

Een heerlijk begin voor de Landwelpen.

Toen wij voor de zomer aan de landwelpen vroegen: wat willen jullie in het volgende seizoen graag doen?  Kwam er “een keer uit eten gaan” uit. Nu ligt dat helaas net iets boven ons budget maar….Zo’n leuk idee laten wij natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Tot in de puntjes verzorgd werden de Landwelpen en hun ouders ontvangen voor een aperitief en een welkomst woord in het na middag zonnetje. Hierna werden zij uitgenodigd om plaats te nemen in ons popup restaurant Maison De Groupe voor een heerlijk 4 gangen diner. Tussen de gangen door werd men geëntertaind met  beelden van het afgelopen zomerkamp. Na afloop kon iedereen met goed gevulde buikjes weer richting huis.

 

 

Uitgerust van de vakantie kwamen de bevers het lokaal binnen, Na een kringgesprek over de vakantie hebben wij de Steven Stroom badge geintroduceerd. Voor deze badge moeten de bevers van alles leren over kompassen, windrichtingen en routes. Als eerste hebben de bevers de windrichtingen geleerd om vervolgens een eigen kompas te gaan maken wat ze erg leuk vonden. Even drinken en rennen in de pauze en daarna een spel met windrichtingen om noord oost zuid west er eens goed in te stampen. Toen nog een teken spel maar daar waren ze al te moe voor, kortom een leuke opkomst!

 

 

De Waterwelpen hebben meegezeild met de regio opkomst.

voor meer foto's click op lees meer.

De Waterwelpen hebben afgelopen Zaterdag heerlijk kunnen zeilen en kanoën op het Brielsemeer, samen met alle anderen welpen uit de regio. 

De Waterwelpen hebben een lekkere tocht gekanoed in Schiedam en zijn wat natter geworden :)

voor meer foto's klik op lees meer.

Behalver installeren hebben we een warm en leerzaam weekend gehad waarin we gewerkt hebben aan het insigne EHBO.

voor meer foto's klik op lees meer

We hebben 6 nieuwe leden mogen installeren bij de waterwelpen.

voor meer foto's klik op lees meer.

Dit weekend is een gedeelte van de leiding afgereisd richting Biddinghuizen om deeltenemen aan de Fundays, de Fundays is een jaarlijks terugkerend scouting weekend in Walibi. Dit jaar zaten wij in een bungalow inplaats van op de camping en dit is ons prima bevallen. S'avonds waren er feesten in een zaal en overdag kon je in Walibi rondhuppelen. Kortom een leuk weekend gehad en volgend jaar weer!

Scouting BvH
Scouting BvH
Facebook
Facebook
Scouting BvH
Scouting BvH
Scouting Nederland
Twitter
Twitter
Mail
Bel

“Sportpas”

Het Avontuur bij Scouting BvH wordt mede mogelijk gemaakt door:
Ga naar boven