De nieuwe Nieuwsbrief staat online.

Scoutwoud is gekapt, brug is weg en de kampen komen er weer aan!!!

Klik hier

 

De welpen van Maasdelta gaan naar Nemo, volg ze op hun avontuur!!!

De Waterwelpen zijn gaan kijken hoe de politie zijn werk doet en hoe dat Politie bureau er nu van binnen uitziet.

Voor meer foto klik op lees meer

De waterwelpen hebben een Crazy 88 opkomst gehad, dit is een grote groep opdrachtjes die ze kunnen volbrengen voor punten in 2 teams. 

Voor meer foto's klik de lees meer knop.

De Land en de Waterwelpen van de Bvh zijn samen met de alle welpen van de regio Maasdelta met de trein naar het Nemo wetenschaps centrum in Amsterdam geweest.

voor meer foto's click lees meer

De Waterwelpen hebben veilig leren omgaan met vuur en hoe ze het lekerste broodje zelf kunnen bakken.

voor meer foto's click op lees meer.

De stuurhut van ons schip de Alewijn de Groot was hard aan onderhoud en renovatie toe.

Na een grondige voorbereiding en met ondersteuning van het Gemeenschapsfonds Schiedam en de Samenwerkende Maritieme fondsen is er in december met de werkzaamheden begonnen.

De gehele elektrische installatie in de stuurhut is verwijderd, het dak, de ramen en de deuren zijn gedemonteerd en naar het groepshuis gebracht en er is een noodstuurhut gebouw met dekzeilen om beschermd te kunnen werken.

Inmiddels is het ijzerwerk van nieuwe platen voorzien en zijn er nieuwe hoekijzers geplaatst. Het houtwerk is gerepareerd en opgeknapt. Het halletje naast het stuurhuis moest i.v.m. brandgevaar ontdaan worden van de betimmering, een extra klusje waar we niet op gerekend hadden.

Er wordt op alle fronten door de werkgroepleden hard gewerkt en we hopen dat de Alewijn begin april weer kan gaan varen.

Afgelopen zaterdag hebben wij met de scouts op de schaatsbaan in Rotterdam geschaatst. Hier hebben de scouts lekker kunnen schaatsen op de Fun-baan, maar de schaatsbaan in Rotterdam beschikt ook over een grote 400 meter wedstrijdbaan.

De scouts hebben van tevoren sponsors gezocht die hen wilden sponsoren per rondje of voor een vast bedrag. Van half 4 tot 4 hebben wij de rondjes geteld, iedere scouts heeft hier natuurlijk zijn best gedaan. Er was één scout die met kop en schouders boven de rest uit stak en dat was Liam, die maar liefst 20 rondjes wist te schaatsen.

Het geld dat wordt opgehaald met de sponsoractie wordt ingezet voor het zomerkamp. Wij willen dit jaar met de Landscouts naar Luxenburg op zomerkamp. Mocht iemand nog een leuke financiële weten, dan horen wij dit graag!

Plons!
De Landwelpen hebben 14 januari een sportieve start van het nieuwe jaar gemaakt in het zwembad.
Ze zijn niet zomaar gaan zwemmen maar hebben allemaal ontzettend goed hun best gedaan om een echt Scouting Zwemcertificaat te verdienen. Deze kregen zij natuurlijk niet zomaar.
Eerst hebben de Landwelpen in het wedstrijdbad laten zien dat zij goed kunnen zwemmen door verschillende opdrachten uit te voeren. Zo moesten ze spullen van de bodem duiken, blijven drijven, het hoogste bommetje maken en nog meer. Na een uur waren alle Landwelpen geslaagd en zijn wij dit met zijn allen gaan vieren in het recreatiebad. Pas na het zwemmen konden we de certificaten uitrijken omdat ze helaas niet waterproof zijn en daarna konden de uitgeputte kids met hun ouders weer naar huis. 

De Waterwelpen en de Waterscouts hebben een leuke opkomst gehad met schaatsen Bij Winterland. 

Voor alle foto's klik op lees meer.

We hebben een uitgebreide Kerstbrunch genoten op de groep samen met de rest van de groep om het jaar af te sluiten.

Voor alle foto's klik de lees meer knop

Vandaag hebben de landwelpen, na het gebruikelijke potje Hollandse leeuwen, iets moois gemaakt. Ze hebben namelijk een glazen pot versiert waarin een waxinelichtje gezet kan worden. Ook hebben een paar welpen een houten sneeuwpop gemaakt met afgezaagde plakjes hout en een lijmpistool. Daarna hebben de welpen nog even buiten gespeeld. Aan het einde van de opkomst werd Hero nog geïnstalleerd.

 

Scouting BvH
Scouting BvH
Facebook
Facebook
Scouting BvH
Scouting BvH
Scouting Nederland
Twitter
Twitter
Mail
Bel

“Sportpas”

Het Avontuur bij Scouting BvH wordt mede mogelijk gemaakt door:
Ga naar boven