Vandaag kwam sinterklaas op bezoek bij de bevers. Het was een erg leuke opkomst. Wij hebben van allerlei dingen gedaan zoals het sluipspel, schoen knutselen, kleuren en een muziek quiz.

Afgelopen zaterdag hebben wij bij de Bevers weer van alles gedaan. Wij begonnen de dag al goed met een beetje tuinieren, ook al is het nog winter hebben wij een mooie kweekbak gevuld met moestuintjes. Nu hopen dat ze snel groeien. Hierna hebben wij gekliedert met scheerschuim en lijm deze combinatie maakt een soort verf en als je daar dan ook nog een druppel verf aan toevoegd heeft het ook nog een kleurtje. Deze mooie schilderijen liggen te drogen om volgende week mee te nemen. Als laatste hebben wij huisjes, diertjes en slingers gemakt met playmais een soort gepofte mais waar je aan moet likken zodat het aan een ander stukje blijft plakken en op deze manier kun je iets bouwen. Al met al een super leuke opkomst gehad.
Tot volgende week!!!

Het was weer zover Sinterklaas kwam ons vereren met een bezoekje en had natuurlijk zijn pieten meegenomen, Eerst moesten wij het sluipspel doen dat houdt in dat er een pakje ligt en je zo stil mogelijk er naar toe moet sluipen en moet zorgen dat zwarte piet je niet hoort want dan ben je af. Toen alle Bevers het voor elkaar hadden gekregen om een pakje te pakken te krijgen moesten de Bevers een tekening maken die mooier zou zijn dan de tekeningen van zwarte piet en ook dat lukte. Als opdracht was er een karaoke wedstrijd die de Bevers supergoed gezongen hebben want tja piet kon er niets van helaas. Al met al een leuke opkomst waarin de bevers goed verwend zijn door Sinterklaas.

Afgelopen zaterdag was de allereerste opkomst van 2016. De bevers vertelde wat zij allemaal hadden gedaan met oud en nieuw. Ook gingen zij aan de slag met de Sterre Stroom badge.
Al zeilend gaat Sterre en haar broer steven de hele wereld over. Door haar kennis van Scoutingtechnieken weet ze overal te overleven. Sterre leert ook heel veel van de culturen in de landen die ze bezoekt. Ze wil dit graag de bevers ook leren met de Sterre Stroom badge.
Komende weken zullen de bevers aan de Sterre Stroom badge werken!