Afgelopen zaterdag hebben wij met de scouts op de schaatsbaan in Rotterdam geschaatst. Hier hebben de scouts lekker kunnen schaatsen op de Fun-baan, maar de schaatsbaan in Rotterdam beschikt ook over een grote 400 meter wedstrijdbaan.

De scouts hebben van tevoren sponsors gezocht die hen wilden sponsoren per rondje of voor een vast bedrag. Van half 4 tot 4 hebben wij de rondjes geteld, iedere scouts heeft hier natuurlijk zijn best gedaan. Er was één scout die met kop en schouders boven de rest uit stak en dat was Liam, die maar liefst 20 rondjes wist te schaatsen.

Het geld dat wordt opgehaald met de sponsoractie wordt ingezet voor het zomerkamp. Wij willen dit jaar met de Landscouts naar Luxenburg op zomerkamp. Mocht iemand nog een leuke financiële weten, dan horen wij dit graag!

Tijdens de Brandersfeesten werd een vlottenrace georganiseerd door en voor alle scoutinggroepen uit Schiedam. Onze landscouts hadden van tevoren geoefend en gingen vol goede moed, zin en enthousiasme op zaterdag 24 september naar molen de Kameel. Hier werd na enkele jaren van afwezigheid in de middag een vlottenrace georganiseerd. Na het uitladen van alle benodigde materialen zoals pionierpalen, touw, banden en vaten kon begonnen worden aan de bouw. De overige groepen gingen snel en voortvarend van start. De scouts lieten zich niet gek maken en dachten eerst goed na over het ontwerp. Ze maakten 2 verschillende vlotten en bedachten een goede tactiek.

Laat je uitdagen! is één van de slogans van scouting. En daar hebben wij dit weekend gretig gebruik van gemaakt.

Dit winterkamp hadden de scouts de uitdaging gekregen om een nachtje buiten te slapen in hun eigen gebouwde Pallet Town. Grote stapels pallets werden in een paar uur verwerkt tot villa’s. Centraal in Pallet Town brandde een lekker warm vuurtje en qua weer kon het niet beter. Het weekend kon eigenlijk al niet meer stuk. Om ons een beetje tegen de wind te beschermen hebben we de gebouwen met zeil bekleed. Hierna de bedjes klaar gelegd en aan het eten begonnen.