Deze week zijn de Welpen verder gegaan met het journalist insigne.

De welpen van Maasdelta gaan naar Nemo, volg ze op hun avontuur!!!

Plons!
De Landwelpen hebben 14 januari een sportieve start van het nieuwe jaar gemaakt in het zwembad.
Ze zijn niet zomaar gaan zwemmen maar hebben allemaal ontzettend goed hun best gedaan om een echt Scouting Zwemcertificaat te verdienen. Deze kregen zij natuurlijk niet zomaar.
Eerst hebben de Landwelpen in het wedstrijdbad laten zien dat zij goed kunnen zwemmen door verschillende opdrachten uit te voeren. Zo moesten ze spullen van de bodem duiken, blijven drijven, het hoogste bommetje maken en nog meer. Na een uur waren alle Landwelpen geslaagd en zijn wij dit met zijn allen gaan vieren in het recreatiebad. Pas na het zwemmen konden we de certificaten uitrijken omdat ze helaas niet waterproof zijn en daarna konden de uitgeputte kids met hun ouders weer naar huis.

Vandaag hebben de landwelpen, na het gebruikelijke potje Hollandse leeuwen, iets moois gemaakt. Ze hebben namelijk een glazen pot versiert waarin een waxinelichtje gezet kan worden. Ook hebben een paar welpen een houten sneeuwpop gemaakt met afgezaagde plakjes hout en een lijmpistool. Daarna hebben de welpen nog even buiten gespeeld. Aan het einde van de opkomst werd Hero nog geïnstalleerd.

Stuiterend komen de Landwelpen het lokaal in. Vandaag komt er visite van Sinterklaas en twee van zijn pieten! Reden genoeg om al wiebelend op je kruk terwijl je zingt dat alle kinderen even recht zitten. Na een paar liedjes komt de Sint dan toch binnen met zijn pieten springend achter hem aan.
Sommige kinderen doen een dansje voor de Sint en andere dragen een zelf gemaakt gedicht voor. Ook werden er opdrachten gedaan als kruidnoten in iemands mond gooien en moest de leiding ook hun zang kunsten (ahum) vertonen.
Helaas waren alle namen van de pakjes gewaaid en moesten de welpen dobbelen voor hun cadeautjes. Het was spannend maar aan het einde van de opkomst ging iedereen dan toch met iets leuks naar huis. sinterklaas bij de landwelpen