Image  - Waterexplorers - Waterexplorers

De waterexplorers

Leden tussen de 15 en 18 jaar oud worden explorers genoemd. Als explorer stel je samen met de andere explorers zelf het programma samen en bereidt je zelf, met behulp van de begeleiding, je eigen opkomsten voor. Zo gaan de waterexplorers zeilen, leren zelfstandig met het motorschip de Erik Willem varen, leren primitief vuur maken en nog veel meer.

De explorers ondernemen een vernieuwend, avontuurlijk en afwisselend programma. Ze gaan uitdagingen aan, creëren mooie herinneringen en leren veel nieuwe dingen. Bij de explorers krijg je ook verantwoordelijkheid binnen het onderdeel. Zo helpen de explorers, naast het maken van programma, mee met het voorbereiden van zomerkamp, maar ook kun je je speltak vertegenwoordigen in vergaderingen, beheer je de financiën of beheer/onderhoud je de spelmaterialen. Kortom, explorers werken samen en hebben een grote mate van zelfstandigheid. Als explorer mag je daarnaast ‘stage lopen’ als leiding bij de andere speltakken om te ervaren hoe je als leiding een opkomst voorbereid en uitvoert.

De waterexplorers draaien tijdens het vaarseizoen (april - oktober) op zaterdag van 14:00 tot 17:00 uur op ons motorschip Erik Willem. Buiten het vaarseizoen draaien de waterexplorers van 14:00 - 17:00 uur in ons groepshuis ’t Landhuis.

Vragen?
Voor vragen over de waterexplorers, het programma en de opkomsten, kunt u contact opnemen met de begeleiding via het volgende e-mailadres: [email protected]