Scouting BvH kent verschillende speltakken (leeftijdsgroepen). Op deze speciale speltakpagina's is alle informatie per speltak gerangschikt.

Geen van onze speltakken zou mogelijk zijn zonder de inzet van onze Vrijwilligers.

De leden van 4 tot 7 jaar worden bij Scouting bevers genoemd. Bevers doen samen leuke activiteiten in de natuur. Ze spelen in het fantasiedorp Hotsjietonia en doen spelletjes met Stuiter, Sterre en Steven Stroom en de andere bewoners van het dorp.

Deze speltak draait op zaterdag van 14:30 tot 17:00 uur in clubhuis ‘t Landhuis.

Jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar heten bij Scouting welpen. Welpen spelen in het Jungleboekthema, dat gebaseerd is op het oorspronkelijke verhaal van Rudyard Kipling. Samen met het jongetje Mowgli en Shanti, het meisje uit het mensendorp, beleven de welpen de spannendste avonturen in de jungle.

waterwelpen logo

Deze speltak draait op zaterdag van 11:00 tot 14:00 uur in clubhuis ‘t Landhuis. Tijdens het vaarseizoen (1 april - 1 oktober) kunnen de tijden en locaties verschillen.

Leden van Scouting die 11 tot 15 jaar oud zijn, heten scouts. Ze gaan hiken, koken tijdens het zomerkamp op hun eigen kampvuur en ontdekken de wereld om zich heen. Het thema dat bij scouts centraal staat is dan ook ‘ontdekkingsreis’. Scouts leren samenwerken en krijgen een grote mate van zelfstandigheid.

Deze speltak draait op zaterdag van 14:00 tot 17:00 uur in clubhuis ‘t Landhuis.

waterscouts logo

Leden van Scouting die 11 tot 15 jaar oud zijn, heten scouts. Ze gaan zeilen, koken tijdens het zomerkamp hun eigen maaltijden en ontdekken de wereld om zich heen. Het thema dat bij scouts centraal staat is dan ook ‘ontdekkingsreis’. Scouts leren samenwerken en krijgen een grote mate van zelfstandigheid.

Deze speltak draait tijdens het vaarseizoen op zaterdag van 00:00 - 00:00 uur op ons wachtschip Alewijn de Groot.

Buiten het vaarseizoen draait deze speltak van 10:00 - 13:00 uur in clubhuis ‘t Landhuis.

Jeugdleden tussen 16 en 18 jaar worden Explorers genoemd. Als Explorer stel je zelf het programma van de groep samen en maak je jouw eigen opkomsten, met hulp van de begeleiding.

Deze speltak draait op zaterdag van 14:00 - 17:00 uur in clubhuis ‘t Landhuis.

De contributie wordt jaarlijks vastgesteld in de Groepsraad.

Inbegrepen in de contributie zijn de activiteiten van regio Maasdelta, het lidmaatschap van Scouting Nederland (o.a. Scouting magazine en aanvullende verzekeringen) en het lidmaatschap van de wereldorganisaties (WOSM WAGGS).

Onderdeel

Contributie 2016

Contributie 2017

periode

Bevers

Landwelpen

Waterwelpen

Landscouts

Waterscouts

Explorers

Kaderleden

kwartaal

Plusscouts

kwartaal

Bankrekening NL59 RABO 011.96.50.142 t.n.v. Scouting Burgemeester van Haaren te Schiedam.

“Sportpas”